po pierwsze podaj jakies dane o sobie w diecie nie ma zdrowych tluszczy, warzyw tez nie za wiele (dorzuc cos innego niz ogórki i w większej ilosci), szynke zamien na mięso, ryby z puszki i wędzone ogranicz na rzecz mrożonych
Nabiał jak najbardziej może być elementem dobrze zbilansowanej diety i źródłem białka. Warto jednak pamiętać o tym, że dieta powinna być przede wszystkim odpowiednio urozmaicona. Masz do wyboru różnego rodzaju mięsa, ryby, jajka, nabiał. Jedzenie codziennie trzech takich serków plus mięso nie brzmi zbyt dobrze i sugeruję analizę całości Twojej [...]
Raczej kolega miał na myśli ten zestaw + orzechy. IMO po treningu jako białko akceptowalbym tylko mięso, ryby i jajka.jajka jedz z żółtkami - żółtko ma więcej białka niż białko :p Zmieniony przez - LukaszF w dniu 2016-05-04 14:26:15
Zdecydowanie lepiej przeznacz kasę, którą zamierzałeś wydać na pastylki na zakup zdrowego żarcia w szafce powinny się znaleźć: makarony pełnoziarniste i durum, ryż brązowy, kasza gryczana, kuskus, pełnoziarniste pieczywo. W zamrażarce mięso drobiowe, chude wołowe, ryby i mrożone warzywa a w lodówce drobiowe wędliny, biały ser czasem żółty dobrej [...]
nie wiem jakie tematy czytałeś, ale zazwyczaj jest tak jak u Ciebie. ;-) miód zupełnie zbędny, wywal. Zupa ok w takim razie. Urozmaicenia jak tłuste morskie ryby i tłuste mięso, wołowina wprowadzałbym częściej niż okazyjnie/trzymał w równowadze z piersią .
Skup sie na mniej przetworzonych zrodla bialka, jak swieze mieso, ryby, nabial a nie na puszkach. Jezeli chodzi o tluszcze to zwroc uwage na zawartosci kwasow tluszczowych i rowniez przetworzenie produktu. Oliwa z oliwek extra virgin, olej lniany wysokolinolenowy czy rzepakowy to glowne oleje, ktore warto dodac do diety. Jest jeszcze kilka innych [...]
Witam Jeżeli chodzi o kwestię żelaza oraz pozyskanie go z produktów spożywczych proponuje szukać jego źródeł w: - chude mięso wołowe - indyk - drób - tłuste ryby - wątroba zwierząt - żółtko jaja Żelazo pochodzące ze źródeł zwierzęcych przyswaja się w granicach 25%. Dlatego też bazowałbym na źródle pochodzenia zwierzęcego tego pierwiastka.
Dokladnie ,porostu jedz mieso,ryby,jaja,nabial,ryz,kasze,ziemniaki,warzywa,owoce,oliwe z oliwek,tran,orzechy i trenuj mocno i bedzie si i czytaj ,ucz sie bo wiedza to rzecz nie przemijalna i bardzo potrzebna w zyciu
[...] dajac tłuste ryby, orzechy, migadły, siemię lniane, oliwę z oliwek / olej lniany / olej kokosowy warto zwiększyć także trochę ilość białka posiłki takie jak sama kasza gryczana to kiepiski pomysł, lepiej jeśc mniej posiłków - konkretnych, pełnowartosciowych, 100g wędliny na dzień to sporo, lepiej sięgać po surowe mieso i przygotowywać w domu.
ok tez wlasnie nadtym myslalem, co do diety musi byc taka idealna? kumpel powiedzialbiale mieso,ryz na obiad na sniadanie jogurt z ryzem a na kolacje jakies ryby i mowi ze efekty same przyjda czy moze to ktos potwierdzic?
tutaj masz ankietę z działu http://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBI%C4%86_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIA%C5%81U.-t922822.html Na pewno do obniżenia białko. Przyjmij sobie 2g na kg/mc. Zastąp kaloryczność węglami. Tłuszcze masz ok, moim zdaniem natomiast wymieniaj produkty, które zawierają tłuszcze. Wrzuć tam tłuste ryby, mięso. Te orzechy, to taka [...]
Bułki słodkie, drożdżówki i 7 days są dobre ale tylko w smaku Potrzebujesz zbilansowanej diety. Musisz dostarczać organizmowi węglowodany ( najlepiej o niskim indeksie glikemicznym, białko ( to podstawowy budulec dla mięśni(nabiał, mięso, ryby), wapń ( budulec dla kości- dobrym źródłem jest nabiał ), zdrowe tłuszcze ( oliwa z pestek winogron, [...]
dieta z dodatnim bilansem kcal,5-6posiłków co 2,5-3,5godz weglowodany:ryz,kasze,makarony,płatki białko:mieso,ryby,jaja,twaróg tłuszcz:oliwa,olej lniany,orzechy,pestki słonecznika,dyni,siemie lniane i poczytaj troche te posty http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_sk%C5%82%2E_prod%2E_%C5%BCywno%C5%9Bciowych%2C_%25_bf-t276436.html [...]
Jeżeli wołowina ci się przejadła zmień mięso na kuraki , świniaki , indyki , ryby , osły itd . raczej 350 gr wołowiny nie będzie się równało z 5 jajkami
Pierś z kurczaka, indyka, schab, szynka, polędwica, łopatka, karkówka, ryby, itp. Idź do sklepu i niech sprzedawca da Ci jakieś mięso, skoro sam nie wiesz co wybrać.
Jeżeli produkt przechowywany jest w temperaturze pokojowej, a nie w wilgotnym miejscu, to jest bardzo małe prawdopodobieństwo aby cokolwiek się z nim stało. Nawet w sytuacji, gdyby był już po terminie przydatności. To nie jest mięso, ryby, czy nabiał, które mają dużą zawartość wody. Takie produkty są zdecydowanie lepszym środowiskiem do rozwoju [...]
Zapotrzebowanie jest 3 g (kiedy uwazano ze 2.2 g) białka na kg ciała.Oblicz ile Ty potrzebujesz i ułoż sobie odpowiednią diete(ale 2.2 g białka na kg to optymalna ilośc) I n p : jeden twarożek półtłusty ma aż 18.7 g białka na 100 g to wiecej jak nie jedna massówka.Najlepiej wchłaniane białko mają jaja, mięso, ryby,kurczak.Massówki uzupełniają te [...]